Προς
Την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: Η άρνηση ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδας-Συμβούλων Επιχειρήσεων(ΈΜΜΕΣΕ), σε συνάντηση που είχαν με στο Υπουργείο σας την 23/11/09, ανακοινώσατε ότι το πριμ πρώτης εγκατάστασης  θα λάβουν 3000 Νέοι Αγρότες από τους 7500 περίπου υποψηφίους που  η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει ότι θα  χρηματοδοτηθούν. (Αύξηση Προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης του Μέτρου 112 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΡΑΑ 2007-2013 για την 1η Προκήρυξη Έτους 2009 , από τα αρχικά
100 εκ. €, σε 275 εκ. € συνολικά). Και ενώ τα ονόματα είχαν ανακοινωθεί από τις Περιφέρειες και   δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, ήδη με απόφαση της κυβέρνησης Γ.Α. Παπανδρέου  αφήνονται  κυριολεκτικά στο δρόμο 4500 αγροτικές οικογένειες.

Επειδή
1.Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από μισθωτές υπηρεσίες ή να διακόψουν μικροεπιχειρήσεις που είχαν, εν μέσω οικονομικής κρίσης λόγω της υποχρέωσης από τον κανονισμό να μην εργάζονται αλλού κατά την υποβολή του φακέλου.
2.Πολλοί από τους υποψηφίους δεν έχουν καμία ασφάλιση διότι παραιτήθηκαν πριν συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και ο ΟΓΑ δεν τους θεωρεί αγρότες χωρίς υπογεγραμμένη απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών ώστε να τους ασφαλίσει (έγκυες γυναίκες, οικογένειες με κατά κανόνα μικρά παιδιά κλπ).
3.Οι υποψήφιοι έδωσαν χιλιάδες ευρώ για αγορά ζώων, μελισσών, ενοικίαση αγροτεμαχίων , και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλα πόσα για τροφές, λιπάσματα, φάρμακα χωρίς να έχουν την παραμικρή ενίσχυση.
4.Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν μόνο 100 εκατομμύρια ευρώ, δεν ευσταθή, διότι η διαθέσιμη κατανομή  για το πρόγραμμα Ν.Α , ήταν και είναι 300 εκατομμύρια ευρώ.
Ερωτάσθε εάν και συμφωνά με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα  των προεκλογικών σας διακηρύξεων ότι «υπάρχουν τα λεφτά» και «πρώτα ο πολίτης» θα εμείνετε στην οικονομική καταδίκη 4500 οικογενειών της Ελληνικής Υπαίθρου?

Αθήνα 4/12/2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

 

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter