Η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο 

εξόδου από την Διεθνή Οικονομική Κρίση.
 
Επί δύο μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ :
Αποδεικνύεται ανέτοιμη να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Διαρρέει σκέψεις του οικονομικού επιτελείου τις οποίες διαψεύδει όταν βλέπει αντιδράσεις από στελέχη της ή συνδικάτα π.χ. «πάγωμα» μισθών.
 Διστάζει στην επιλογή των επικεφαλής κρίσιμων υπηρεσιών για την είσπραξη των φόρων και την τοποθέτηση Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία.
 
 Αποτέλεσμα της κυβερνητικής απραξίας και αναβλητικότητας είναι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από διεθνείς οίκους και η επιβάρυνση των όρων δανεισμού με την αύξηση των επιτοκίων.
Η εικόνα της χώρας επλήγη διεθνώς με σειρά πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων και αναφορών σε πολλά ΜΜΕ.
Την εικόνα αυτή επιβαρύνει με τις δηλώσεις του ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν κάνει λόγο για "πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική" και για "δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο –για πρώτη φορά από το 1974- απειλεί την εθνική κυριαρχία".
 
Η ΝΔ είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Δεν λαϊκίζει, όπως έπραξε το ΠΑΣΟΚ. Θα στηρίξει μέτρα που συμβάλουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και δεν παραβλέπουν τις δυνατότητες και τις αντοχές κάθε κοινωνικής ομάδας.
 
Το ερώτημα, λοιπόν είναι ποιο είναι το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία;  Eίναι ψευδοδίλλημα το ερώτημα αν με αυτά τα μέτρα συμφωνεί η ΝΔ.
H ΝΔ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα σε συγκεκριμμένα μέτρα, που  θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση και όχι σε δήθεν προτάσεις που την μια μέρα ανακοινώνονται και την άλλη υπό το βάρος αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και με το φόβο του πολιτικού κόστους αποσύρονται.
 
Ηράκλειο 16/12/209
Από το Πολτικό Γραφείο

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter