ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

----------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Τον κ.  Υπουργό Εσωτερικών                                                                                                                                                                       Αριθμός πρωτ.470

                                                                                                                                                                                                        Ημερομηνία 2-11-2009

ΘΕΜΑ: Η διατήρηση των ιστορικών δήμων της Κρήτης Βιαννου, Ανωγείων και Καντάνου

Οι Δήμοι Βιάννου, Ανωγείων και Καντάνου έχουν διατηρηθεί και αναγνωρισθεί από την Πολιτεία ως ιστορικοί δήμοι για την ιδιαίτερη θέση που έχουν καταλάβει στην πρόσφατη ιστορία του Έθνους με τη μαρτυρική τους αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών.

Δημοσιεύματα φέρουν την Κυβέρνηση να προγραμματίζει μέσω του προγράμματος Καποδίστριας 2 τη συρρίκνωση των δήμων της Χώρας κατά ένα τρίτο. Ειδικά για το Νομό Ηρακλείου αναφέρεται ότι οι 25 Δήμοι γίνονται 8 με συγχώνευση μεταξύ των άλλων του Δήμου Βιάννου με το Καστέλι, Αρκαλοχώρι και Θραψανό.

Παράλληλα διάφορες πληροφορίες φέρουν την Κυβέρνηση να σχεδιάζει και τη συνένωση των Δήμων Ανωγείων Ρεθύμνης και Κανδάνου Χανίων με άλλους όμορους δήμους.

Οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης των ιστορικών αυτών δήμων θα συναντήσει την ακλόνητη αντίσταση των κατοίκων τους.

Η Ελλάδα, στη δύσκολη για τα εθνικά μας ζητήματα περίοδο που διανύουμε, έχει ανάγκη όχι μόνο να θυμάται αλλά και να τιμά εκείνους που φύλαξαν Θερμοπύλες με την αυτοθυσία τους. Ερωτάσθε, ποιες είναι οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου για την διατήρηση των ανωτέρω ιστορικών δήμων;

Αθήνα 2.11.2009

Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter