Για τα σοβαρά προβλήματα στέγης, στελέχωσης και λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου έκανε παρέμβαση στην Βουλή των Ελλήνων προς την αρμόδια Υπουργό , ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η Υπουργός κα. Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι:

α) η ανακατασκευή του νέου κτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (Γυμνάσιο-Λύκειο) αποπερατώθηκε και εκκρεμεί η υπογραφή για την χρήση του.

β)μετά από την μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου στο νέο κτίριο, θα μπορεί να στεγαστεί στο παλιό το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου.

γ) από το Υπουργείο είχαν δοθεί επιχορηγήσεις  στον Δήμο Γουβών ποσού 239.190,00 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση 10 αιθουσών, 1 γραφείου και 2 WS ελαφριάς προκατασκευής για την στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου και θα συνεχιστεί στα πλαίσια του ΠΔΕ για το 2009 η χρηματοδότηση της ΝΑ Ηρακλείου για να συνεχιστεί ομαλά η πορεία εκτέλεσης των έργων για την Σχολική Στέγη,

δ)όσον αφορά στη στελέχωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου με διδακτικό προσωπικό ειδικοτήτων από την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η πρόσληψη ωρομισθίων στις ειδικότητες του θεάτρου, του χορού και κινηματογράφου. Στις ειδικότητες του χορού και κινηματογράφου δεν υπάρχει συσταση κλάδου εκπαιδευτικών για την πρόσληψη τους ως αναπληρωτών στην Β/θμια εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί των υπολοίπων ειδικοτήτων μετατίθενται στα Καλλιτεχνικά Σχολεία βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και αφου έχουν υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπ/σης.

Ο Υπουργός κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το ίδιο θέμα ενημέρωσε τον κ. Κεφαλογιάννη ότι η κτηματική εταιρία του δημοσίου μετά το απο 24-02-2004 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔ και Νομαρχίας Ηρακλείου, Δήμου Γουβών και φορέων της περιοχής υπάρχει η δέσμευση η ΚΕΔ να παραχωρήσει τμήματα έκτασης 21,5 στρ. για την στέγαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποιίων και του Μουσικού "Γυμνασίου -Λυκείου"με παραχώρηση στην Νομαρχία.

Μέχρι σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας εφαρμόζεται τμηματικά και επιλεκτικά, χωρίς υπαιτιότητα της ΚΕΔ και με υπαναχωρήσεις απο την πλευρά της Νομαρχίας και του Δήμου επί των συμφωνηθέντων, σχετικά με την αξιοποιήση σημαντικού τμήματος ακινήτου εμβάδου 450 στεμμάτων απο την ΚΕΔ, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών μακροχρόνιας μίσθωσης σε ιδιώτη επενδυτή που καθυστερεί παρά το γεγονός οτι τα σχετικά τεύχη του διαγωνισμού ειναι έτοιμα απο διετίας περίπου.

Ηράκλειο 19-11-2009

Από το Πολιτικό Γραφείο

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter