Να διατηρηθεί το Ειρηνοδικείο Βιάννου το οποίο καλύπτει μια μεγάλη ορεινή περιοχή  ζητεί από την Κυβέρνηση ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.  Ο πρώην Υπουργός τονίζει ότι το Ειρηνοδικείο της Βιάννου λειτουργεί από το έτος 1868 περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους συναρμόδιους Υπουργούς  Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και  Οικονομικών έχει ως εξής

Αρ.πρωτ. 4576
Ημερ. 06-10-2010
 
 
ΘΕΜΑ: Διατήρηση Ειρηνοδικείου Δήμου Βιάννου Νομού Ηρακλείου Κρήτης, που λειτουργεί από το 1868
 
Επισυνάπτω στην ερώτηση την υπ 'αριθμό 140/2010 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου με την οποία για ουσιαστικούς και ιστορικούς λογούς ζητείται η διατήρηση και αυτόνομη λειτουργία του Ειρηνοδικείου της περιοχής που εδρεύει στην Άνω Βιάννο.
 
Επειδή ο Ιστορικός Δήμος Βιάννου διατηρήθηκε αυτόνομος από τον «Καλλικράτη» και καλύπτει μεγάλη ορεινή περιοχή  40 χιλιομέτρων, που προστίθενται στα 65 χιλιόμετρα απόστασης της έδρας του Δήμου από το Ηράκλειο και διατηρεί το Ειρηνοδικείο από το 1868-εποχή της Τουρκοκρατίας.
 
Ερωτάσθε ως συνυπεύθυνοι υπουργοί της κυβέρνησης «πρώτα ο πολίτης» εάν θα διατηρήσετε το Ειρηνοδικείο Βιάννου- που σεβάστηκε ακόμα και η Τουρκοκρατία, ή θα το καταργήσετε επειδή έτσι κελεύει η υπερκυβέρνηση του ΔΝΤ?
 
Ηράκλειο  04/10/2010
Ο ερωτών
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης
 

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter