Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας Ηρακλείου Κρήτης επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης
προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Πολιτισμού
 
το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
 

Η Κρήτη αν και επί 700 χρόνια (1205-1878) δεν είχε καμιά επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα, εν τούτοις διατήρησε ανέπαφη την κληρονομιά του Βυζαντίου και την τοπική της παράδοση, παραμένοντας αναπόσπαστο και πολύτιμο τμήμα του Έθνους

Το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας από το 1973 είναι το μοναδικό ίδρυμα οικοσυστηματικης εθνογραφικής έρευνας της υπαίθρου της Κρήτης για την περίοδο της 2ης χιλιετίας μ.Χ. Για το πολύτιμο επιστημονικό και ερευνητικό του έργο το μουσείο αυτό έχει τιμηθεί με δυο διεθνείς διακρίσεις το 1992  από το Συμβούλια της Ευρώπης και την UNESCO.

Η Κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου «πρώτα ο πολίτης», γνωστή και για την έλλειψη ευαισθησίας  της προς κάθε τι το Εθνικό , με απόφαση του υπουργείου «πολιτισμού» επιχορήγησε το Ίδρυμα με 10.000 ευρώ για το 2010.

Τα μελή του ΔΣ του Ιδρύματος - Έλληνες υπερήφανοι για την καταγωγή τους και την παράδοση, απέρριψε την επιχορήγηση αυτή και την επέστρεψε  στο υπουργείο «πολιτισμού».

Ερωτάσθε:
1.Απεμεινε ίχνος ευαισθησίας στην κυβέρνηση «όλων των Ελλήνων» ΓΑ Παπανδρέου?
2. Ποιες είναι οι σχετικές εντολές της κυβέρνησης του «μνημονίου»  ΓΑ Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ για την  υποβάθμιση της Εθνικής Παράδοσης?

Ηράκλειο 5/10/2010

Ο ερωτών

 

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter