Στην αξιοποίηση της περιοχής της Δραπετσώνας για την οποία η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε έλθει σε συμφωνία με την Εθνική τράπεζα για την από κοινού αξιοποίηση της αναφέρεται στην παρέμβαση του προς την Κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητώντας να πληροφορηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός τι προτίθεται να πράξουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί για τον σκοπό αυτό..

 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης  προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Επικράτειας, Οικονομικών, Οικονομίας-Περιφ. Ανάπτυξης και Θαλασσίων Υποθέσεων έχει ως εξής:
 
Μέσα στα πλαίσια των συνήθων επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αναμετάδοση «πράσινων» σεναρίων μετατροπής της παραλίας από Πειραιά-Σούνιο σε «γαλλική Ριβιέρα»!!! Παραλείπεται βέβαια να αναφερθεί ότι μόνο η εκκαθάριση του ιδιοκτησιακού και των αρχαιοτήτων της περιοχής θα απαιτήσει δεκαετίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι στη περιοχή της Δραπετσώνας ευρίσκεται έκταση 660 στρεμμάτων σαφούς ιδιοκτησίας (Δημόσιο-ΟΛΠ ΑΕ-Εθνική Τράπεζα) απαλλαγμένη από οποιαδήποτε πρόβλημα δάσους, αρχαιοτήτων και άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων έτοιμη για αξιοποίηση.
 
Ο ΟΛΠ ΑΕ επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας είχε έρθει σε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για την από κοινού αξιοποίηση της έκτασης, είχε καταρτιστεί προμελέτη  και είχαν δοθεί οι σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
 
Επειδή το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών είναι δεδομένο για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής που θα αλλάξει την εικόνα και τη ζωή των κατοίκων  μιας από της πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, αποφέροντας και σημαντικά κέρδη στο Δημόσιο
 
Ερωτάσθε ως συναρμόδιοι υπουργοί για την λειτουργία του κράτους, την προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, εάν, ποτε και τι συγκεκριμένο προτίθεσθε να κάνετε για την αξιοποίηση της περιοχής?
 

Αθηνα  Οκτώβριος 2010
Ο ερωτών
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter