Το πρόβλημα που δημιουργείται για τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με την λήξη της σύμβασης του Τεχνικού Συμβούλου θέτει με ερώτηση του ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης στον αρμόδιο Υπουργό.
Ο  κ. Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων ζητεί να πληροφορηθεί η Βουλή και οι Κρητικοί αν η παράλειψη του υπουργείου να επιλέξει νέο σύμβουλο του ΒΟΑΚ, σηματοδοτεί την εγκατάλειψη και αυτού του έργου από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αν λόγω της περικοπής του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε εφαρμογή του «μνημονίου» η Κυβέρνηση προτίθεται  να προχωρήσει στην ανάθεση της κατασκευής του ΒΟΑΚ με σύμβαση παραχώρησης..
 
Το πλήρες κείμενο της αριθ.πρωτ.Βουλής 6318/17-11-2010 ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών έχει ως εξής:
 
Την 15/11/2010 λήγει η σύμβαση απασχόλησης του τεχνικού συμβούλου του ΒΟΑΚ χωρίς να έχει κινηθεί η διαδικασία επιλογής νέου συμβούλου από το υπουργό σας και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα  παράτασης της σύμβασης του υπάρχοντος συμβούλου μέχρι επιλογής του νέου. Αποτέλεσμα είναι η εγκατάλειψη του ΒΟΑ Κρήτης στη τύχη του
 
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προκηρύξει το 2009 τον διαγωνισμό επιλογής του νέου συμβούλου για τον     Οκτώβριο 2010, πλην όμως η κυβέρνηση «πράσινης ανάπτυξης» ΓΑ Παπανδρέου ματαίωσε το διαγωνισμό και ουδέποτε τον διακήρυξε εκ νέου με την πρόφαση ίδρυσης ΑΕ επίβλεψης των έργων της Κρήτης και άλλων «πρασίνων» μύθων.
 
Δεδομένου του «αποδεδειγμένου» ενδιαφέροντος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου» για τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, που έχει οδηγήσει ήδη στις καλένδες  τον διαγωνισμό του νέου αεροδρομίου Καστελίου και  στην ματαίωση το έργο αξιοποίησης και ανάπτυξης της χερσαίας ζώνης λιμένος Ηρακλείου
 
Ερωτάσθε:
1.Εαν η παράλειψη του υπουργείου σας να επιλέξει νέο σύμβουλο του ΒΟΑΚ, σηματοδοτεί την εγκατάλειψη και αυτού του έργου από τη κυβέρνηση ΓΑ Παπανδρέου?
2.Δεδομενης τη περικοπής του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε εφαρμογή του «μνημονίου» προτίθεσθε να προχωρήσετε στην ανάθεση της κατασκευής του ΒΟΑΚ με σύμβαση παραχώρησης?
 
Ηράκλειο 12/11/2010
Ο ερωτών
Μανώλης Κ.Κεφαλογιάννης

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter