Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, την εργασία και την καθημερινότητα. Σε μια κοινωνία που συνεχώς οι ευκαιρίες μειώνονται, τα άτομα με αναπηρίες καλούνται πολλές φορές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προκαταλήψεις που μειώνουν την προσωπικότητα τους και τους δημιουργούν επιπρόσθετη φόρτιση.
 
Σε καιρούς που η οικονομική συγκυρία κάνει καθημερινά τη ζωή των ανθρώπων δυσκολότερη οφείλει η κεντρική εξουσία να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ικανότητες προσφέροντας τους ένα λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο περιβάλλον σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας τους.
 
Ο σεβασμός της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη αποτελεί δείκτη πολιτισμού για ένα κράτος και ως εκ τούτου  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πρέπει να εφαρμόσει ουσιαστικές πολιτικές που προάγουν την" Κοινωνική Αλληλεγγύη" .
 
 Η έννοια του κοινωνικού Κράτους καθίσταται σε καιρούς που οικονομικές παροχές μοιάζουν μακρινό όνειρο, το ισχυρό και απαραίτητο δίχτυ προστασίας μας από την κρίση.

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter