Μ. Κεφαλογιάννης: «Ένα δεύτερο θετικό δείγμα γραφής από την Τουρκία»

fotomkeppweb

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αποφυλάκιση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που παρέμενε φυλακισμένος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Η σημερινή αποφυλάκιση και επιστροφή στην πατρίδα του, του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τις τουρκικές φυλακές είναι ασφαλώς ένα δεύτερο θετικό δείγμα γραφής της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.
Έρχεται μετά από την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Αξιωματικών των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή που αφέθηκαν ελεύθεροι τον Αύγουστο.
Επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι επιθυμούμε μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή Τουρκία που θα αποτελεί παράγοντα ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Ελπίζουμε και περιμένουμε ο Τούρκος πρόεδρος να μας εκπλήξει θετικά και στο μέλλον."​

Μανώλης Κεφαλογιάννης:«Η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού απειλούν σοβαρά το μέλλον της Ελλάδος»

MK 01

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το πολύ σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εκτός των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει να αντιμετωπίσει και το πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα του δημογραφικού. Ένα πρόβλημα που επηρεάζει σταδιακά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από το 2011 και για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει. Οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στην Ελλάδα είναι λιγότεροι από αυτούς που πεθαίνουν. Και όλες οι προοπτικές σύμφωνα με τις μελέτες είναι από εξαιρετικά απαισιόδοξες έως δυσοίωνες.

Τα συστηματικά ποσοστά χαμηλών γεννήσεων (1,26 ανά ζεύγος) και το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μετασχηματίζουν τη σύνθεση της ηλικιακής πυραμίδας προς ένα κατά πολύ γηραιότερο πληθυσμό.

Επισημαίνεται ότι για να διατηρηθεί σταθερός ο πληθυσμός πρέπει ο δείκτης γονιμότητας να είναι πάνω από 2,1 παιδιά ανά ζεύγος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο πληθυσμός της Ελλάδος το 2050 θα μειωθεί στα 8,3 εκατομμύρια, με αντίστοιχη μείωση των παιδιών της σχολικής ηλικίας. Και ο εν δυνάμει ενεργά οικονομικός πληθυσμός θα μειωθεί από 7 εκατ. το 2015 σε 4,8-5,5 εκατ.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Είναι σε γνώση της τα παραπάνω στοιχεία;

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποτραπεί η σταδιακή γήρανση του πληθυσμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη;

Τι ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν προβλεφθεί για τη στήριξη κατά της υπογεννητικότητας;»

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη με την ευκαιρία της επισκέψεως του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τα 50α γενέθλια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Oikoumenikos Patriarxhs

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την ευκαιρία της επισκέψεως του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τα 50α γενέθλια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού και χαράς καλωσορίζουμε ξανά στην Κρήτη τον Πνευματικό Ηγέτη της Ορθοδοξίας μας, τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η παρουσία του τιμά το Νησί μας και την Ορθόδοξη παράδοσή του. Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ των άλλων θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει ομιλία στα 50α γενέθλια της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης που τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιου.

Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης κλείνει φέτος 50 χρόνια σημαντικού πνευματικού έργου και πολυσχιδών δράσεων αποτελώντας ένα χώρο διαλόγου και πνευματικής ανταλλαγής στη Διακονία του Θεού και των ανθρώπων. Έχει σημαντική συμβολή στην προαγωγή της διεκκλησιαστικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όσων σχετικώς αποφασίζονται πανορθοδόξως.

Έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει επίσημους θεολογικούς διαλόγους σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) και με τον Σύνδεσμο των Χριστιανικών Ακαδημιών της Ευρώπης.

Σελίδα 1 από 144