Μανώλης Κεφαλογιάννης: Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού και του Θρακιώτικου Ελληνισμού, έχουμε δώσει μάχη στο Ε.Κ για μια ολόκληρη πενταετία

fotomkweb

Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού και του Θρακιώτικου Ελληνισμού, έχουμε δώσει μάχη στο Ε.Κ για μια ολόκληρη πενταετία.

Αντί άλλης απαντήσεως στις ανυπόστατες αναφορές, του κόμματος των Ευρωπαίων Λαϊκιστών και Ευρωσκεπτικιστών και στους ντόπιους εκφραστές των άκρων (αυτή τη φορά της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα), παραπέμπουμε :

1. Στην πρόταση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΛΚ, για την Ευρωπαϊκή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

2. Στην σημερινή ανακοίνωση, αποκατάστασης της αλήθειας, του Γιώργου Παρχαρίδη ιστορικού προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας:

«Νιώθω την υποχρέωση για αποκατάσταση της αλήθειας να αναφερθώ στην απόρριψη από το Ευρωκοινοβούλιο της πρότασης για αναγνώριση της ήδη βέβαια αναγνωρισθείσης Γενοκτονίας !!! Των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωκοινοβούλιο το 2006 μετά από ενέργειες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας της οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της την εποχή εκείνη. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τα πατριωτικά και φιλοποντιακα αισθήματα του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά αλλά πρέπει να παραδεχθεί ότι ήταν λάθος να μπει ξανά το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας .

Το αποτέλεσμα δυστυχώς έπληξε τους προτείνοντες και αυτό καθ' εαυτό το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .Και επειδή πολλοί .φίλοι μας που δεν ήξεραν ότι η Γενοκτονία έχει αναγνωρισθεί παλαιότερα επετέθησαν άδικα κατά των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

Και πρέπει για την Ιστορια να αναφέρω ότι το 2006 ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Ευρωκοινοβούλιο όλοι οι βουλευτές της NΔ ,του ΠΑΣΟΚ , του ΚΚΕ ενώ έλειψαν από την συζήτηση ο Γ. Καρατζαφέρης και ο κ Δ. Παπαδημούλης. Αυτά για την αλήθεια και μόνον την αλήθεια».

3. Στην τοποθέτηση της συνάδελφου ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζεμπεργκ, η οποία εκφράζοντας τη επίσημη θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στην χθεσινή Ολομέλεια στο Ε.Κ, υπερψήφισε την πρόταση για συζήτηση του θέματος της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Τα άκρα και οι λαϊκιστές από όπου και αν προέρχονται ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους. Πιστεύουν ότι : «Το ψέμα κάνει το γύρο του κόσμου πριν η αλήθεια προλάβει να δέσει τα κορδόνια της».

Η Αλήθεια όμως πάντα στο τέλος είναι ο νικητής!

Απάντηση της ΕΕ στην ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για το πολύ σοβαρό θέμα της καταστροφής του αλιευτικού αποθέματος από ψάρια-«δολοφόνους»

foto MK

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά από συνάντηση που είχε με την Παγκρήτια Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων όπου του είχε τεθεί και το πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς με την καταστροφή του αλιευτικού αποθέματος από ψάρια-«δολοφόνους» που έχουν μεταφερθεί από τον Ινδικό Ωκεανό στη Μεσόγειο Θάλασσα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και από την ελληνική Πολιτεία και από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την απάντηση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας παρέχει ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη στήριξη μέτρων υπέρ της προστασίας και της αποκατάστασης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων ούτως ώστε να προληφθεί περαιτέρω εισβολή και να δοθεί βοήθεια στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Τα εν λόγω μέτρα μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος κάθε κράτους-μέλους.

Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει καμία πρόταση όσον αφορά το ΕΤΘΑ για τη στήριξη έργων για την αντιμετώπιση των χωροκατακτητικών ξένων ειδώ.

Αναλυτικά η απάντηση:

EL
E-000877/2019
Απάντηση του κ. Vella
εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
(28.3.2019)

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) παρέχει ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη στήριξη μέτρων υπέρ της προστασίας και της αποκατάστασης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων, ούτως ώστε να προληφθεί περαιτέρω εισβολή και να δοθεί βοήθεια στους ενδιαφερόμενους φορείς για τον σχεδιασμό δράσεων μετριασμού και την αποκατάσταση των πληθυσμών των αυτοχθόνων μεσογειακών ειδών. Η χρηματοδότηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της μεταφοράς γνώσεων μεταξύ επιστημόνων και αλιέων.

Τα εν λόγω μέτρα μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος κάθε κράτους μέλους. Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει καμία πρόταση όσον αφορά το ΕΤΘΑ για τη στήριξη έργων για την αντιμετώπιση των χωροκατακτητικών ξένων ειδών.

Η Επιτροπή έχει εγείρει το ζήτημα της λεσσεψιανής μετανάστευσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου, βάσει της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, και στο πλαίσιο της ad hoc ομάδας εργασίας για τη βιοποικιλότητα που έχει συσταθεί βάσει της Σύμβασης περιφερειακών θαλασσών για τη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας προσφέρει δυνατότητες παροχής συνδρομής στην Αίγυπτο για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημίες στα τοπικά μεσογειακά οικοσυστήματα ως αποτέλεσμα της λεσσεψιανής μετανάστευσης χωροκατακτητικών ξένων ειδών.

Η Γενική Επιτροπή Αλιείας για τη Μεσόγειο (ΓΕΑΜ), με τη στήριξη της ΕΕ, έχει λάβει μέτρα που αποσκοπούν στη βελτίωση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τα μη αυτόχθονα είδη , καθώς και στη δημιουργία μιας στρατηγικής προσαρμογής για την αντιμετώπιση των πιθανών επιπτώσεων των χωροκατακτητικών ειδών στην αλιεία. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζεται επί του παρόντος ένα κοινόπιλοτικό έργο μεταξύ της ΓΕΑΜ και του μεσογειακού σχεδίου δράσης του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το περιβάλλον, σχετικά με τα μη αυτόχθονα είδη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εν προκειμένω, η ΓΕΑΜ έχει ήδη καταρτίσει ένα υποπεριφερειακό πιλοτικό σχέδιο παρακολούθησης για τα μη αυτόχθονα είδη και εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα αξιολογεί ανά διαστήματα την κατάσταση των στοχευόμενων μη αυτοχθόνων ειδών σε σχέση με την αλιεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο ΕΚ που μειώνει 50% τις κοινοτικές επιδοτήσεις των Ελλήνων Αγροτών. Με παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΛΚ η τροπολογία αυτή καταψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή

fotomk 3

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Αριστερά (GUE) η ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από πλευράς της κυβερνητικής παράταξης, κατέθεσε προς ψήφιση μία καταστρεπτική τροπολογία για τους Έλληνες αγρότες στην Επιτροπή Γεωργίας που συζητούσε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Τι ζητούσε με αυτή την τροπολογία;

«Με την τροπολογία αυτή το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς ζητά η κατανομή των κοινωνικών ενισχύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών να γίνεται με πλήρη σύγκλιση, μέχρι το 2027».

Τι θα σήμαινε αυτό τους Έλληνες αγρότες αν ψηφιζόταν;

Ότι οι Έλληνες αγρότες που σήμερα λαμβάνουν επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 50 ευρώ ανά στρέμμα και οι Εσθονοί που λαμβάνουν 11 ευρώ ανά στρέμμα, θα παίρνουν και οι δύο πλέον το ίδιο ποσό δηλαδή 25 ευρώ ανά στρέμμα.

Θα είχαν δηλαδή οι Έλληνες αγρότες μία απώλεια του εισοδήματός τους από κοινοτικές ενισχύσεις της τάξεως του 50%(!!!)

Μία μείωση εισοδήματος που δεν θα τους οδηγούσε απλά στην απόγνωση αλλά πολύ φοβάμαι στον αφανισμό.
Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω, τους συναδέλφους μου στο ΕΛΚ, για την αδικία αυτή σε βάρος των Έλληνων αγρότων. Πράγματι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απέτρεψε την ψήφιση στην Επιτροπή Γεωργίας συντασσόμενο σύσσωμο κατά της τροπολογίας-καταστροφής των Ελλήνων αγροτών που έφερε προς ψήφιση η πολιτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ε.Κ.

Σελίδα 1 από 158