Σημαντικά Θέματα

MK 01

"Θα δώσουμε τη μάχη ώστε να μην επιτρέψουμε στον διαμελισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού και ο ENISAνα παραμείνει στο Ηράκλειο, όπου  από ετών εγκαταστάθηκε και λειτούργησε", δήλωσε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την Έκθεση που προβλέπει τη μεταφορά του ENISA  από το Ηράκλειο στην Αθήνα, και ίσως στο μέλλον, εκτός Ελλάδος, όπως κάποιοι επιθυμούν. Ουσιαστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον τρόπο αυτόν αφαιρεί από την Κρήτη ένα σημαντικό κομμάτι ενεργούς συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών που βουλευτές της Κρήτης έδωσαν και κέρδισαν τη μάχη της έδρας στο Ηράκλειο από τη μεταφορά της στην Κρήτη. 

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ιδιαίτερα μάλιστα από το γεγονός ότι το Ηράκλειο είχε εξασφαλίσει την εγγύηση δράσεων του ENISA παρά την πολεμική που δέχθηκε από Ευρωπαϊκές πόλεις, σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα απαράδεκτο "παιχνίδι" δυνάμεων , οι οποίες με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο συνολικής εξόδου από την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό αυτό θεσμό (ENISA), Οργανισμό ιδιαίτερης σημασίας για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών.

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter