Σημαντικά Θέματα

MK 01

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση του προς την Ευρωπαική Επιτροπή ζητά να πληροφορηθεί αν η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί τέθηκε από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και αν η μη κατάργησή του αποτελεί επιλογή της πλευράς των δανειστών μας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σε ερώτηση που είχα υποβάλλει το 2016 ζητούσα να πληροφορηθώ αν και κατά πόσον η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδος. Στην απάντησή του ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι το συγκεκριμένο ειδικό μέτρο που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση αποτελούσε αποκλειστικά επιλογή της και απόφασή της να επιβληθεί.

Από τότε όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν με κάθε ευκαιρία την άμεση πρόθεσή της κυβέρνησης να καταργήσει αυτόν τον αντιαναπτυξιακό φόρο που πλήττει τον οινοποιητικό τομέα ένα δυναμικό, εξωστρεφή και αναπτυσσόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η κατάργηση αυτή, όμως, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που εισήχθη στην Ελληνική Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Κατά πόσον η συνεχιζόμενη επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αποτελεί επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

- Στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης ετέθη το θέμα για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί από την ελληνική κυβέρνηση;»

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter