Σημαντικά Θέματα

mk FOTO web

«Τριπλασιασμό των ποσοτήτων που θα αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης για τα ελληνικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά ροδάκινα και νεκταρίνια.»

«Ευτυχώς η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έβλαψε αυτή τη φορά τους ροδακινοπαραγωγούς»
Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τριπλασιάσει τις ποσότητες που πρόκειται να αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης των ελληνικών ροδάκινων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τον τριπλασιασμό των ποσοτήτων που πρόκειται να αποζημιωθούν λόγω απόσυρσης για τα ελληνικά και τα ισπανικά ροδάκινα και νεκταρίνια.
Μία απόφαση που ανακουφίζει τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από το ρωσικό εμπάργκο και τη μείωση των εξαγωγών προς τη Λευκορωσία.
Όπως, όμως, επισημαίνεται στο σχέδιο απόφασής αυτή έχει ληφθεί με παντελή απουσία της χώρας μας και του ελληνικού υπουργείου αλλά ύστερα από ενέργειες του Ισπανικού υπουργείου Γεωργίας, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Παραγωγών οπωροκηπευτικών (AREFLH) και Ελλήνων και Ισπανών ευρωβουλευτών.
Εμείς περιμένουμε με αδημονία τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το «θρίαμβο» όταν με το καλό επιστρέψουν από τις διακοπές τους και μάθουν για την απόφαση.
Ευτυχώς, η δική της μακαριότητα δεν έβλαψε αυτή τη φορά τους Έλληνες ροδακινοπαραγωγούς.
Οι ροδακινοπαραγωγοί, όμως, ακόμη περιμένουν από το υπουργείο «Αγροτικής Ανάπτυξης» τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν από τη χαλαζόπτωση.»

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter