Σημαντικά Θέματα

mk FOTO web

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει το θέμα της αξιοποίησης του ENISA στο Ηράκλειο και της μετεξέλιξής του σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (ENISA) προτίθεται να ανοίξει νέο γραφείο διαχείρισης κινδύνων κυβερνοασφάλειας στις Βρυξέλλες το οποίο θα αποτελείται από 5 στελέχη και θα συστεγάζεται με την CERT-EU τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για την κυβερνοασφάλεια των Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων.

Η συγκεκριμένη πρόθεση ενισχύει τη φημολογία που υπάρχει περί σταδιακής μετεγκατάστασης του οργανισμού εκτός Ελλάδας.

Ενώ έχουν δαπανηθεί πάνω από 7,7 εκ € για την κατασκευή υπερσύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο, ο Οργανισμός πολυδιασπάται. Και σήμερα δαπανώνται επιπλέον πόροι για νέα γραφεία στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε προ μηνών την ανάγκη σύστασης ενός νέου οργανισμού για την κυβερνοασφάλεια.

Αντί λοιπόν ο ENISA να μεταφέρεται σταδιακά εκτός Κρήτης και Ελλάδας θα πρέπει να αναβαθμιστεί η παρουσία του στη χώρα και παράλληλα να αξιοποιηθούν οι κτιριακές υποδομές του ENISA στο Ηράκλειο για να στεγαστούν και δραστηριότητες κυβερνοασφάλειας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Γιατί δεν αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις του ENISA στο Ηράκλειο για την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων του οργανισμού και στο επίπεδο της κυβερνοασφάλειας;

- Πως απαντά στις φήμες περί σταδιακής απομάκρυνσης του ENISA από την Ελλάδα;

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter