Σημαντικά Θέματα

fotomkeppweb

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αυτές τις ώρες μία ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα μου. Μία φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας που απανθρακώθηκαν. Μέσα σε λίγη ώρα άνθρωποι, μικρά παιδιά, σπίτια και περιουσίες χάθηκαν παρά τις συγκινητικές προσπάθειες και την κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Ελλάδα και στους πληγέντες βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Αντόνιο Ταγιάνι με δηλώσεις τους τόνισαν την αλληλεγγύη τους και την πρόθεση να διατεθούν στην Ελλάδα όλα τα αναγκαία μέσα και πόροι για την ανακούφιση των πληγέντων. Εντός της ημέρας θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τη βοήθεια της ΕΕ.

Αναγκαία θεωρείται η άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών και την υποστήριξη των πληγέντων όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις στους σεισμούς της Ιταλίας και στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ευρωπαικό Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής;

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter