Σημαντικά Θέματα

Oikoumenikos Patriarxhs

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με την ευκαιρία της επισκέψεως του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τα 50α γενέθλια της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού και χαράς καλωσορίζουμε ξανά στην Κρήτη τον Πνευματικό Ηγέτη της Ορθοδοξίας μας, τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η παρουσία του τιμά το Νησί μας και την Ορθόδοξη παράδοσή του. Με την ευκαιρία της παραμονής του στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης μεταξύ των άλλων θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει ομιλία στα 50α γενέθλια της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης που τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κισάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιου.

Η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης κλείνει φέτος 50 χρόνια σημαντικού πνευματικού έργου και πολυσχιδών δράσεων αποτελώντας ένα χώρο διαλόγου και πνευματικής ανταλλαγής στη Διακονία του Θεού και των ανθρώπων. Έχει σημαντική συμβολή στην προαγωγή της διεκκλησιαστικής διακονίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και όσων σχετικώς αποφασίζονται πανορθοδόξως.

Έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει επίσημους θεολογικούς διαλόγους σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), με το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ) και με τον Σύνδεσμο των Χριστιανικών Ακαδημιών της Ευρώπης.

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter