Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις προκλητικές και αντιευρωπαικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

MK 01

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες απειλεί ανοικτά την Ευρώπη με μαζικές αποστολές προσφύγων και μεταναστών έκανε την ακόλουθη ερώτηση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με άνοιγμα των τουρκικών συνόρων.

Που σημαίνει κατά τον Τούρκο αξιωματούχο ότι η χώρα του ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε μήνα.

Οι αρνητικές και εν πολλοίς προκλητικές αυτές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της από Τούρκους αξιωματούχους.

Και μπορεί να θεωρηθούν ως απάντηση στη σαφή και ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου Γιούνκερ ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη.

Αν οι απειλές αυτές γίνουν πράξη, η Ελλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών από την Τουρκία θα περιέλθει σε δυσμενέστατη θέση και η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας θα καταρρεύσει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Είναι σε γνώση της οι παραπάνω δηλώσεις και πως τις σχολιάζει;

- Πως προτίθεται να βοηθήσει τα κράτη μέλη που θα επιβαρυνθούν δραματικά από μία κατάρρευση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;»

Χρήση Πλαστικού Χρήματος. Ανάγκη για ύπαρξη Ακατάσχετου Λογαριασμού στις επιχειρήσεις. Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη

mk FOTO web

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την καθολική χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους επαγγελματίες που έχουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Σύμφωνα με το σχεδιασμό για την καθολική χρήση του πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές των φορολογούμενων, προβλέπεται η υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος (POS) σε τρεις φάσεις μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018 ώστε να καλυφθεί το σύνολο της αγοράς.
Η θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου θετικού μέτρου στόχο έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αλλά με την εφαρμογή του αναμένεται να ανακύψουν κάποια σημαντικά ζητήματα ακόμη και βιωσιμότητας των υπόχρεων στην εγκατάσταση τερματικών μηχανημάτων.
Σήμερα, το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμού λόγω οφειλών προς το Δημόσιο ή τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Η σύνδεση, λοιπόν, των τερματικών μηχανημάτων με τους δεσμευμένους λογαριασμούς αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα στη ρευστότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων που μπορεί να οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις.
Λύση στο πρόβλημα αποτελεί η δημιουργία ενός νέου ακατάσχετου λογαριασμού που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις πληρωμές της επιχείρησης όπως προμηθευτές, μισθοδοσία, οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Παράλληλα, από το συγκεκριμένο λογαριασμό θα υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης εργοδοτικής αμοιβής έως 1.200 ευρώ μηνιαίως για τους εκπροσώπους της επιχείρησης όπως προβλέπεται για τους μισθωτούς.

Ερωτάται η Επιτροπή:
- Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η μη σύνδεση των τερματικών μηχανημάτων με νέους ακατάσχετους τραπεζικούς λογαριασμούς;»

Μηδενική απορρόφηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

MK 01

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη μηδενική απορρόφηση από την κυβέρνηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία κατέθεσε σχετική ερώτηση και έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η ελληνική κυβέρνηση εξαντλεί όλους τους προϋπολογισμούς σε λαϊκισμό. Αλλά και ως αντιπολίτευση είχε απορροφήσει όλες τις «κατηγορίες» κατά της τότε κυβέρνησης για «παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία».

Εκεί που παρουσιάζει μειωμένα ή ανύπαρκτα αντανακλαστικά είναι όταν πρέπει να απορροφήσει εγκεκριμένα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόσφατο έγγραφό της ανακοίνωσε την απορροφητικότητα ανά κράτος-μέλος του προγράμματος διανομής στα σχολεία φρούτων και λαχανικών προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016.

Η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία έχουν απορροφήσει το σύνολο των πόρων που τους αναλογούσε. Η Κύπρος το 84,8%, η Κροατία το 96.9%.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που το «κοντέρ αξιοποίησης» χτύπησε 0%. Ούτε ένα ευρώ από τα 3,1 εκ. ευρώ που δικαιούμαστε.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση αδιαφορίας και ανικανότητας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο 2015-2016 προϋπολόγισε το ποσό των 150 εκατομμύριων ευρώ για τη διανομή φρούτων και λαχανικών σε σχολεία. Η διανομή των συγκεκριμένων προϊόντων συμβάλλει τόσο στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των μαθητών όσο και στην οικονομική ενίσχυση των αγροτικών επιχειρήσεων παραγωγής φρούτων και λαχανικών και της διάθεσης των προϊόντων τους.

Από τον σχετικό πινάκα κατανομής και απορρόφησης των συγκεκριμένων πόρων ανά κράτος μέλος προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει μηδενική απορρόφηση για την ίδια περίοδο.

Αυτή η αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει ανησυχία στις Ελληνικές Αγροτικές Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο καθώς τέτοια προγράμματα είναι δυνατόν να καλύψουν ζημιές που έχουν προκύψει λόγω των κεφαλαιακών έλεγχων και του ρωσικού εμπάργκο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Η μηδενική έως σήμερα απορρόφηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πόρων του προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία συνιστά κίνδυνο απώλειας των συγκεκριμένων κονδυλίων για την Ελλάδα;
Θα επηρεαστεί η μελλοντική κατανομή πόρων του συγκεκριμένου προγράμματος για τις επόμενες περιόδους;

school fruit and vegetables scheme

Περισσότερα Νέα...

Σελίδα 1 από 76