Άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ζητά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

fotomkeppweb

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αυτές τις ώρες μία ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα μου. Μία φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας που απανθρακώθηκαν. Μέσα σε λίγη ώρα άνθρωποι, μικρά παιδιά, σπίτια και περιουσίες χάθηκαν παρά τις συγκινητικές προσπάθειες και την κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών.

Από την πρώτη στιγμή δίπλα στην Ελλάδα και στους πληγέντες βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Αντόνιο Ταγιάνι με δηλώσεις τους τόνισαν την αλληλεγγύη τους και την πρόθεση να διατεθούν στην Ελλάδα όλα τα αναγκαία μέσα και πόροι για την ανακούφιση των πληγέντων. Εντός της ημέρας θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τη βοήθεια της ΕΕ.

Αναγκαία θεωρείται η άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών και την υποστήριξη των πληγέντων όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις στους σεισμούς της Ιταλίας και στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ευρωπαικό Ταμείο Αλληλεγγύης ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής;

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Άστοχες και απαράδεκτες δηλώσεις του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν»

fotomkweb

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις άστοχες δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν ότι πιθανή συμφωνία Ελλάδος-Αλβανίας θα επιφέρει αναδιάρθρωση συνόρων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε σημερινή του ομιλία ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν αναφέρθηκε και στη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε αναδιάρθρωση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Καθώς συνοριακές διενέξεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας δεν υφίστανται μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τέτοιου είδους απαράδεκτες και άστοχες δηλώσεις προκαλούν σύγχυση και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τις ακραίες αλβανικές εθνικιστικές φωνές που διακινούν χάρτες σύμφωνα με τους οποίους το αλβανικό κράτος επεκτείνεται έως την περιοχή της Άρτας στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Καλούμε τον Επίτροπο να αποσαφηνίσει αμέσως τα λεγόμενά του ώστε να μην δίνονται αφορμές σε όλους αυτούς που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων».

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο ΕΚ:«4ο Μνημόνιο, τα επαχθή μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης έκανε την ακόλουθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Αναλυτικά η παρέμβαση:

Λυπάμαι αλλά πρέπει να το πω. Μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο για τις επόμενες εκλογές.

Χθες στην Αθήνα ο Επίτροπος Μοσκοβισί δεν συμπεριφέρθηκε ως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερο συμπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικώντας τη θέση του κου Γιούνκερ.

Δεν ξέρω για ποιους λόγους δικούς του υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, όπως μας είπε και σήμερα.

Αντίθετα, ο κος Τσίπρας έχει δεσμευτεί για νέα επαχθή μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

-Μείωση συντάξεων από το 2019.

-Μείωση αφορολόγητου από το 2020.

-Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε επαγγελματίες και αγρότες.

-Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Κάτι που μόνο χώρες του ΟΠΕΚ λόγω πετρελαίου μπορούν να επιτύχουν.

-Υποθήκευση της κρατικής περιουσίας για τα επόμενα χρόνια ύψους 25 δις.

-Και ένα Υπερταμείο μέχρι το 2115. Που θα έχει την ευθύνη της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια.

Τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε πολλά δις στον ελληνικό λόγω της αριστερής πολιτικής της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα.

Τώρα, και διαφωνώ με τον κύριο Μοσκοβισί, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο, κεκαλυμμένο, μνημόνιο.

Πείτε μου, δεν είναι μνημόνιο όταν περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια;

Και ανεβάζει το λογαριασμό για τον ελληνικό λαό στα 14,5 δις ευρώ, σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ της Ελλάδος.

Δεν χωρούν, λοιπόν πανηγυρισμοί. Πολύ περισσότερο, θριαμβολογίες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα βγει από τα αδιέξοδά της και τη μεγάλη οικονομική κρίση που είχε τη δεκαετία του 2010.

 

 

Περισσότερα Νέα...

Σελίδα 1 από 114