ΚΡΗΤΗ

MK 01

•"ENISA". Απούσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απο την συζήτηση στο Ε.Κ για τον "ENISA".
• Ορατό ο κίνδυνος της απώλειας του "ENISA" από την ΕΛΛΑΔΑ μετά το 2020, όπως προέκυψε απο την συζήτηση στην Επιτροπή Προυπολογισμού του Ε.Κ.
• Πρώτο βήμα η μετεγκατάσταση του "ENISA" (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών) από το Ηράκλειο στην Αθήνα.
• Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με δήλωση του επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο της μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών "ENISA" από το Ηράκλειο στην Αθήνα αλλά και την απώλεια της έδρας του Οργανισμού για τη χώρα μας.

Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Τα φαινόμενο της συνεχιζόμενης κυβερνητικής απραξίας και κυβερνητικής αδράνειας έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους στη συζήτηση της Επιτροπής Προυπολογισμών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου όπου έγινε εκτενής αναφορά για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών "ENISA" από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον Μάρτιο του 2010 έως και τον Φεβρουάριο του 2016, είχα επισημάνει τον κίνδυνο απομάκρυνσης του Οργανισμού από το Ηράκλειο, λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των απαιτούμενων δεσμεύσεων εκ μέρους των εθνικών και τοπικών αρχών.

Με την τελευταία μου ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (9/2/2016) είχα επισημάνει, όμως, το γεγονός ότι πλέον έστω και με καθυστέρηση, στο Ηράκλειο έχει κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο κτήριο 4.500 τμ, κόστους 7 εκ ευρώ, για την λειτουργία του ENISA, όπως επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί και το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας.

Αντίθετα, για τη λειτουργία του Οργανισμού στην Αθήνα, η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να δαπανά μηνιαίως υψηλό ενοίκιο σε ιδιώτη.

Η κυβέρνηση οφείλει, ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή να ενημερώσει τις ευρωπαϊκές αρχές ότι είναι προς όφελος όλων η έδρα του ENISA να παραμείνει στο Ηράκλειο, αφού πλέον πληρούνται οι απαραίτητες συνθήκες.

Γιατί δυστυχώς, η κυβερνητική απραξία διαρκείας μπορεί να οδηγήσει σε οριστική απομάκρυνση του ENISA από τη χώρα μας.»

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter