foto MK

Την πρόβλεψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικης του χρόνου με.... άλλο θεσμικό ρόλο, κάνει σήμερα σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική» ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης –εκφράζοντας την πεποίθηση πως αφενός συνεχίζει τα πολιτικά ψέματα και αφετέρου δεν είπε απολύτως τίποτε στην εμφάνιση που έκανε στην Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, δηλώνει πως η Ν.Δ. πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμη να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα. Και θα συνεχίσουν να την στηρίζουν εφόσον χρειαστεί. Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλάει για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αλλά και για τον πρωτογενή τομέα, που απαιτεί στήριξη.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Κεφαλογιάννη, να ξεκινήσουμε από την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Τι είπε τελικά στον ελληνικό λαό την ώρα που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για νέο μνημόνιο;
Παρακολουθήσαμε μία άτονη και άνευρη ομιλία από πλευράς του πρωθυπουργού. Μία ομιλία στην οποία ο πιο γνήσιος εκφραστής του παλιού προσπάθησε για πρώτη φορά να καθορίσει το νέο. Το χθες να μιλήσει για το αύριο. Το παρελθόν να σχεδιάσει το μέλλον.
Γιατί πλέον ο σημερινός πρωθυπουργός στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας είναι ένας πρωθυπουργός σε σίγουρη αποδρομή. Που διάγει τους τελευταίους μήνες του στον πρωθυπουργικό θώκο. Και η επόμενη επίσκεψή του στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί του χρόνου με άλλο θεσμικό ρόλο.
Αλλά μου προκαλεί πράγματι απορία.
Πόσος λαϊκισμός χρειάζεται για να εμφανίζεσαι ανερυθρίαστα από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης το 2017 όταν έχει προηγηθεί η αλήστου μνήμης εμφάνισή σου, το 2014;
Πόσο πολιτικό θράσος απαιτείται για να εμφανίζεσαι σήμερα σαν τον μεγαλύτερο υπέρμαχο των επενδύσεων, να καλείς «εγκαρδίως» τους ξένους επενδυτές να προτιμήσουν την Ελλάδα όταν την ίδια ώρα διώχνεις επενδύσεις;
Όταν η δική σου κυβέρνηση συνεχώς προσπαθεί να μπλοκάρει την επένδυση στις Σκουριές ή την επένδυση στο Ελληνικό. Που το βαφτίζει τη μία δάσος και την άλλη αρχαιολογικό χώρο.
Πόσο πολιτικό αμοραλισμό πρέπει να διαθέτεις για να δηλώνεις ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια του χρόνου τον Αύγουστο όταν έχεις βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή σου στη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια και έχεις ψηφίσει δυσβάστακτα μέτρα για το 2019 και 2020 έχοντας δεσμεύσει και τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση;
Αλήθεια πόσο πιο ψηλά ακόμη θα ανεβάσει τον πήχη του πολιτικού ψέματος ο πρωθυπουργός;

• Να περάσουμε στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ομιλία του στους φορείς μίλησε για 'νέες δουλειές', 'μείωση φόρων' και 'στήριξη των αδυνάμων'. Εκτιμάτε ότι μπορεί η Ν.Δ. εάν κερδίσει στις εκλογές να καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα;
Η Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και το εύλογο ερώτημα όλης της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτό που θέσατε. Αν μπορούμε να ανατρέψουμε την αρνητική πορεία της χώρας μας και να την οδηγήσουμε στην πραγματική έξοδο από την κρίση.
Η Παράταξή μας πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας και στην αδήριτη αναγκαιότητα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προστασίας των κοινωνικά αδυνάτων. Στέκεται ιδεολογικά δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα και απέναντι στον παρασιτικό και κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.
Δεν παθαίνει αλλεργικά σοκ με τις επενδύσεις όπως η σημερινή αριστερόστροφη και ιδεοληπτική κυβέρνηση.
Γιατί γνωρίζουμε βαθιά ότι η Ανάπτυξη της οικονομίας θα έρθει μόνο μέσα από γιγαντιαίες ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Που θα αυξήσουν και δεν θα μεγεθύνουν στρεβλά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Που θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα τέλος στη μάστιγα της εποχής της κρίσης, την ανεργία. Και ιδίως την ανεργία των νέων παιδιών. Για να έχει την αναπτυξιακή ευκαιρία να επαναπατριστεί ένα σημαντικό κομμάτι από τα λαμπρά νέα παιδιά μας που μετανάστευσαν για ένα καλύτερο αύριο.
Αλλά για να μπορέσεις να προσελκύσεις επενδύσεις απαιτείται όχι μόνο μείωση της φορολογίας αλλά ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον. Που δεν θα αυξομειώνονται κάθε έξι μήνες με τα συνεχή φορολογικά νομοσχέδια οι φόροι. Πολιτών και επιχειρήσεων. Και σε αυτό θα πρέπει να συναινέσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Στην ανάγκη ύπαρξης ενός φορολογικού νομοσχεδίου πολυετούς ισχύος.
Η Παράταξή μας πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μειώσουμε τη φορολογία. Και ο ελληνικός λαός ξέρει ότι αυτό δεν είναι λόγια ή προεκλογικές υποσχέσεις που θα ξεχαστούν μετά τις εκλογές. Το έχουμε ήδη πραγματοποιήσει στην προηγούμενη κυβερνητική μας θητεία με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, με τη μείωση του φόρου Αλληλεγγύης, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Σε πλήρη αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση που από ιδεολογική αγκύλωση διαρκείας φοβάται τις μεταρρυθμίσεις και δεν τολμά να αγγίξει τις άλογες δαπάνες του κράτους και έτσι μοιραία αναγκάζεται να αυξήσει υπερβολικά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.
Η Παράταξή μας πιστεύει σε ένα λιτό και αποτελεσματικό κράτος. Που στόχος του θα είναι ένας και μόνο. Η εξυπηρέτηση του Πολίτη. Όχι το βόλεμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστοπατέρα.

• Πώς είναι το κλίμα στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα; Φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν να στηρίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά υπάρχει και η δυσαρέσκεια για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα. Και θα συνεχίσουν να την στηρίζουν εφόσον χρειαστεί. Όπως πρόσφατα δήλωσε ο πρόεδρος του Euro Working GroupΤόμας Βίζερ η μόνη χώρα που δανείζεται φθηνότερα από την Ελλάδα παγκοσμίως είναι το Βατικανό. Και αυτό οφείλεται στην αλληλεγγύη των εταίρων μας. Το μίγμα, όμως των μέτρων που λαμβάνονται είναι αποκλειστική «ιδιοκτησία» της ελληνικής κυβέρνησης. Η επιλογή της υπερφορολόγησης αντί της έντασης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων είναι αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέ ρνησης. Σας θυμίζω τις απαντήσεις του Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί σε σειρά ερωτήσεων που του έχω υποβάλλει τα τελευταία δύο χρόνια. Μεταξύ των οποίων και μία που αφορά άμεσα την περιοχή σας για το αν ήταν επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Είμαι βέβαιος γιατί την προβάλλατε ότι θυμάστε την απάντηση που ήταν «επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση των φορολογικών βαρών» !!!

• Έχετε κάνει πολλές παρεμβάσεις για τον πρωτογενή τομέα στο Ευρωκοινοβούλιο. Πιστεύετε ότι απαιτείται να στηριχθεί αυτό το τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα μας την στιγμή που η κυβέρνηση ασκεί φορο-μπηχτική πολιτική κατά των αγροτών;
Η αγροτική ανάπτυξη και κυρίως η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες, υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις άμεσα εφαρμόσιμες που θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Και αυτό οι αγρότες μας το γνωρίζουν καλά. Όπως θυμούνται πολύ καλά και το σημερινό πρωθυπουργό και τις προεκλογικές του υποσχέσεις πάνω στα τρακτέρ. Που αποδείχθηκαν καρποί της αυταπάτης.

Διέδωσε αυτό το άρθρο στους φίλους σου!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter