Σε σημερινή συνέντευξη του κ. Κεφαλογιάννη στον REAL FM και στην εκπομπή της κ. Μακρή ειπώθηκαν τα εξής:
Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
(Για νέο δάνειο): Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι δανειζόμαστε, αλλά τι πληρώνουμε. Η Ελλάδα πριν από 3 χρόνια πλήρωνε μόνο για τόκους 19 δισ. ευρώ .Σήμερα είναι 6 δισ. ευρώ. Αυτό που φιλοδοξούμε είναι το 2015 να είναι 4 δισ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, εάν αυτό το δάνειο το χρειαζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι εάν εμείς, όπως σήμερα, δανειζόμαστε με 2%, έχουμε το προνόμιο να χρωστάμε, όχι στους ιδιώτες, αλλά χρωστάμε στα κράτη. Εάν το επιτόκιό μας είναι προνομιακό 2%, μας δίνει μια ανάσα να περισσεύουν και χρήματα να πάμε στην περιβόητη ανάπτυξη.
Στις αγορές πρέπει να βγούμε, γιατί όσο και αν μας βοηθούν οι εταίροι μας, εμείς δεν μπορούμε να ζούμε σε όλη μας τη ζωή χάρη στη στήριξη των εταίρων μας. Εάν, όπως εμείς πιστεύουμε, τα αποτελέσματα εξόδου στις αγορές είναι τα επιτεύγματα που είχαν χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που κατάφεραν να δανειστούν με 3-4%, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
(Μνημόνιο 10 δισ. χωρίς νέα μέτρα υπάρχει;): Αν διαβάσετε και τη μεριά των πιστωτών, διότι το μνημόνιο τελειώνει το Μάιο του 2014, ουσιαστικά εμείς αυτά που θα κάνουμε δεν θα είναι γιατί μας υποχρεώνουν πλέον οι εταίροι μας, αλλά ότι μέτρα πάρουμε, τα μνημόνια θα είναι Ελληνικά, δεν θα είναι εισαγόμενα. Μπορούμε να πάρουμε τα 10 δισ. χωρίς να υπάρχει νέο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, διότι και η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και το κύρος του Πρωθυπουργού, που έχοντας την ευκαιρία να ταξιδεύω και με τη βουλή, αλλά και με το κόμμα, είναι τόσο υψηλή, που η Ελλάδα πια δεν χρειάζεται να την πιάσει κανείς από το χέρι να την υποχρεώσει να κάνει κάτι.
Το θέμα είναι πόσο αξιόπιστοι είμαστε εμείς να κάνουμε πράγματα από μόνοι μας. Αυτό δεν πάει να πει ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει από μόνη της σε αλλαγές.
Όλα τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν σε ένα τέλμα. Δεν υπάρχει καμία χώρα που να μην έχει τμήματα έρευνας. Εμάς δεν μπορεί να περιορίζονται στον τομέα της παιδείας οι αντιπαραθέσεις μας και η ενημέρωση, αν 300 στελέχη στο πανεπιστήμιο Αθηνών θα μπορούν να μπουν σε διαθεσιμότητα. Όλα αυτά που μας λέει ο ΟΟΣΑ, που μας λέει η Ε.Ε., αυτά οι σοβαρές χώρες τα κάνουν μέσα από τα τμήματα έρευνας των πανεπιστημίων τους.
Η κυβέρνηση προχωρεί πολύ γρήγορα και βλέπετε ότι οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν σε 2 χρόνια είναι μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μπορούσαν να απλωθούν σε μεγαλύτερο ορίζοντα 10ετιας. Άρα, οι συνέπειες και οι δυσκολίες του Ελληνικού λαού είναι πολλαπλάσιες. Επειδή τα κρύβαμε κάτω από το χαλί, η κυβέρνηση προχώρησε πολύ πιο γρήγορα. Όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης, γι’ αυτό βλέπετε και ο Τουρισμός έχει κάνει αυτά τα άλματα.
(Για το δήμο Αθήνας ): Εμείς από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι στις δημοτικές εκλογές …..το κάνουμε εδώ και 3 τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, οι μεγάλες πόλεις έχουν τη δική τους πολιτική αξία. Η ΝΔ θα δηλώσει ποιον θα στηρίξει. Ήδη υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Άρα, θα καταλήξει η ΝΔ σε πολιτικό πρόσωπο για να διεκδικήσει και το δήμο. Σε ένα πρόσωπο που θα έχει πολιτική στήριξη από τη ΝΔ και αυτός που θα στηρίξουμε θέλουμε να διεκδικήσει και το δήμο.
(Για το κόμμα Ζώη-Πολύδωρα): Αυτό που πιστεύω είναι ότι και στις ευρωεκλογές και στις ερχόμενες εθνικές εκλογές θα συγκρουστούν 2 κόσμοι. Ο ένας είναι αυτός που θέλει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο ευρώ. Χαίρομαι που στελέχη, όπως ο κος Σταθάκης είπαν ότι το ευρώ είναι το νόμισμα της ευτυχίας και έξω από το ευρώ, όπως λέει ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μόνο δυστυχία έχει να εισπράξει. Η ΝΔ και στις ευρωεκλογές και στις ερχόμενες εκλογές προσδοκά να πάρει και στελέχη τα οποία μπορεί να ψήφιζαν σε όλη τη ζωή ΚΚΕ ή να ψήφιζαν ενωμένη αριστερά ή ΔΗΜΑΡ ή ΠΑΣΟΚ. Άρα, δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι και πως αυτοχαρακτηρίζεται ο κάθε σχηματισμός, μας ενδιαφέρει στο ισοζύγιο η ΝΔ να είναι πρώτη και στις εκλογές που επιθυμούμε να γίνουν το 2016 να είναι πάλι πρώτο κόμμα.